lunes, 1 de diciembre de 2014

Doula

Una doula és una assistent que proporciona suport físic i emocional a les dones durant l'embaràs, el part i el postpart.
Una doula és poc coneguda, la doula ofereix un servei d'acompanyament  a la mare i al seu fill  durant  la maternitat. Ajuda a la mare perquè el part,l´embaràs i el post past no siguin dolorosos, cuiden a les mares perqué puguin donar a llum sense por, ajuden ales embarassades psicològicament perquè no es deprimeixin i la doula ajuda a donar informació a la mare.
 La doula no necessita saber tècniques ni ser terapeuta. La seva capacitat d'escoltar i atendre sense intervenir, és el millor valor que pot oferir a una mare que acompanya.
Sempre ha estat molt interessada pel part i el postpart, i si pot, busca entre pàgines web i llibres que parlin del tema.
Si avui dia una mare vol ser doula pot acudir a distintes associacions on poder haver-hi diferents cursos de capacitació.


Reflexió personal de l´educació viva: Moltes vegades oblidem del que realment  volen i necessiten els nens per poder ser feliços, coses que ells per naturalesa necessitin per poder portar una infància amb felicitat i benestar.La meva opinió és què està molt bé donar-lis aquest tipus de llibertat als nens que encara són petits, però quan arriben ha una determinada edat crec que ja tenen que començar ha estudiar seriament ja que no sempre es pot fer aquest tipus d´educació, només quan són molt petits.

1 comentario:

  1. Llàstima de les faltes... de l'últim paràgraf
    "lis" mia és un pronom feble!
    "a" preposició i no pas verb "haver"

    ResponderEliminar