lunes, 2 de marzo de 2015

Diaris guanyadors: articles

el morrut roig, l'insecte devora-palmeres:

La plaga del morrut roig, un escarabat d'origen asiàtic amb capacitat per devorar les palmeres fins a provocar la seva mort.
El morrut va ser detectat per primera vegada a Espanya el 1994 a la província de Granada i des de llavors per altres parts d' Espanya.
El becut vermell  es originari de l'Àsia tropical. És un morrut de gran grandària, entre dos i cinc centímetres. El seu color vermellós ferruginós ho fa inconfusible. La larva perfora galeries de més d'un metre de longitud en els troncs. Les plantes, quan es veuen afectades per la plaga, pateixen engroguiment i pansiment, podent arribar a produir-se la mort del peu afectat.
El morrut s'ha estès a nombrosos països, d'Àfrica, Europa i Amèrica, aliens a la seva àrea de distribució natural a causa del transport antròpic.



Una asignatura a mejorar: el reciclaje

Els consumidors ens hem de mentalitzar de la importància, encara que només sigui econòmica, del reciclatge. El progrés ens ha facilitat la vida, però molts dels seus resultats ens la va a complicar en un futur proper.
Amb el simple gest de posar cada material en el seu cub, donem una gran oportunitat al nostre planeta. El planeta en el qual viuran els nostres fills i néts.
Reciclar és utilitzar els productes de nou, és un procés on els materials són introduïts de nou al cicle de producció a transformar-los en nous materials que són utilitzats de nou.
El terme reciclar també s'aplica quan la vida útil d'un producte per a determinada funció s'ha acabat i fem servir aquest producte per a una altra cosa diferent per a la qual va ser fabricat.
Igual que no podem oblidar la importància de les noves tecnologies a l'escola, tampoc podem ignorar la necessitat d'educar els alumnes en la cura del planeta .Preguntar als alumnes per la importància del reciclatge i realitzar un mural amb el procés de reciclatge dels diferents materials són algunes idees que tanbé es poden dur a terme.













1 comentario: