lunes, 9 de marzo de 2015

Obama contra el racisme



El president dels Estats Units, Barack Obama, va assegurar que la lluita contra el racisme als Estats Units no ha acabat, durant un discurs a Selma pel 50 aniversari de la marxa pacífica pel dret al sufragi dels afroamericans, que va ser catalitzador de la Llei de Dret al Vot.
"Sabem que la marxa no ha acabat", va dir el president davant milers de persones al pont Edmund Pettus, on els activistes van ser durament reprimits per la policia.
El Departament de Justícia va publicar aquesta setmana un informe en què acusa la Policia de Ferguson de discriminació racial i de violar sistemàticament els drets civils de la població negra, amb detencions sense motiu aparent i l'ús excessiu de la força especialment contra la comunitat afroamericana .

Obama va assenyalar que un seria un "error" concloure que el racisme ha estat desterrat i que la tasca dels homes i dones que van participar en la marxa de Selma s'ha completat pel que va fer una crida a tots els nord-americans "no només blancs, no només negres "a treballar per elevar el nivell de confiança mútua.
Personalment crec que la discriminació, per a mi no deixa de ser una altra cosa que ignorància i temor al que no es coneix. La por als altres en totes les seves expressions és una desmostración de la ignorància de les persones. El racisme és por al cap ia la fi. Por perquè un tendeix a intentar reflectir els seus defectes en els altres.
No hauria d'haver cap tipus de discriminació.
La discriminació racial existirà mentre existeixi el concepte raça; un concepte fals. Només Exsite una: la raça humana.
Obama cruza el puente de Selma, símbolo de la lucha por los derechos civiles

1 comentario:

  1. Hi ha algunes faltes a l'últim paràgraf...
    M'encanta la frase amb què conclous. És de l'article?

    ResponderEliminar