martes, 14 de abril de 2015

Una novel·la infantil que va escriure la reina Victòria als 10 anys

Entre les aficions de la reina Victòria sempre va estar la escriptura. Des els 13 anys va documentar vivències en diaris que sumen més de 43.000 pàgines, anys després de morir la publicació dels textos la   van convertir en una autora d'èxit.
La Reina Victòria del Regne Unit és una de les monarques més influents de la història del país, va ser un icona nacional britànic en una era d'imperialisme i esplendor econòmica i el seu atractiu com a personatge històric segueix intacte.
Sempre va haver de combati  amb un aspecte físic poc atractiu, es va convertir en reina als 18 anys, va ser la primera monarca britànica a ser Emperadriu de l'Índia, es va casar profundament enamorada amb el seu cosí, el Príncep Albert de Saxònia i la mort d'ell la va sumir en un dol perpetu.

La novel·la, escrita en un  quadern escolar de tapes vermelles, ara conservat en els Arxius Reials del Castell de Windsor,  l'obra la protagonitza Alice, una nena de 12 anys, òrfena de mare, que és enviada a un internat quan el seu pare torna a casar-se. Com era típic de la literatura per a als nens al segle XIX, la història és  dramàtica. En el passatge en què Alice s'adona compte que anirà al internat femení de la Senyora Duncombe, la llavors princesa es recrea en els plors amargs de la protagonista.

Ja al col·legi coneix a altes nenes,  com Barbara, Ernestine Duval  i  Diana O'Reilly.
El tom de la primera obra de la Reina Victòria mai publicada  sortirà a la llum el 8 de juny d'aquest any i anirà acompanyat per il·lustracions.
No hay comentarios:

Publicar un comentario