lunes, 8 de junio de 2015

Per què els mosquits prefereixen picar algunes persones?

Molta gent  es desperta plena de picadures de mosquit, mentre que hi ha d'altres que ni els toquen.
Segons un estudi, la genètica és el factor principal per el qual els mosquits escolleixen a les persones.

Els científics de les universitats de Londres, Florida i Nottingham van voler trobar la resposta, i mitjançant un estudi, van descobrir que la genètica és un factor determinant en la preferència dels mosquits per la nostra sang.
La mala notícia és que si és genètic, és hereditari.

Ho van descobrir  treballant amb 37 parelles de bessones a les quals se les va exposar a picades de mosquits. 18 bessones eren idèntiques i les altres 19 parelles eren bessones. L'objectiu era comparar els resultats de la seva reacció a la picada per comprovar si la genètica era un factor determinant. Els científics van observar que els mosquits preferien a una de les bessones amb més interès que a l'altra, però en el cas de les bessones idèntiques les preferia a les dues per igual.

L'olor, segons estudis previs, també és un factor que atrau els mosquits. Per exemple, s'ha comprovat que les persones que beuen cervesa, mengen all o estan embarassades, produeixen olors més atractius per als mosquits. Els insectes també se senten atrets per la temperatura corporal, la suor i els bacteris de la pell segons han mostrat altres treballs científics.Però si els mosquits es trobessin a dues persones prenent cervesa en una terrassa, en les mateixes condicions, seguirien tenint preferència per una de les dues. Per què? Pel factor acabat de descobrir, la genètica.

Segons els resultats que van publicar a una revista científica, el nou repte d'aquests investigadors és determinar quina és la combinació genètica que atrau els mosquits.

Aquests resultats són importants per frenar el contagi de malalties que els mosquits transmeten, com el dengue i la malària.

He triat aquest tema perquè a part de que és molt interessant, sempre m'he preguntat a quin tipus de persones els hi agrada picar als mosquits.





3 comentarios:

  1. Poca feina per una hora de classe...

    ResponderEliminar
  2. Et falta l'entrada de l'artista activista Núria Güell!!!
    És de la setmana passada.

    ResponderEliminar
  3. Ara també et falta la feina de dimarts: la tria raonada de dos blocs...

    ResponderEliminar