lunes, 24 de noviembre de 2014

Notícia de Salut

Títol: Sang de cordó per curar el càncer i eradicar el VIH
Autor: Marta Ciércoles
data: Divendres 7 de Novenbre, el Punt
Secció: Societat
Resum:  Científics catalans volen  estudiar si la sang de cordó umbilical pot curar el VIH en pacients amb càncer. És a dir, si amb un sol trasplantament es pot eradicar el virus de la sida en les persones amb càncer a la sang, la medul·la o els ganglis limfàtics.
Des de L´inici de de l´epidèmia de VIH només s´ha documentat un únic cas al món de la eliminació total en un pacient infectat.
Un nord-americà diagnosticat VIH en 1995, 11 anys més tard va patir leucèmia. l´home va ser tractat amb un transplant de cèl·lules mare d´un donant portador d´una mutació genètica molt poc comuna que impedeix que el VIH  infecti i ataqui el sistema immunològic.

ONT avaluarà si el trasplantament de cèl·lules procedents del cordò en el tractament de leucèmia i càncers hematològics és efectiu .L´ONT finançarà l´anàlisi de 20.000 unitats de sang de cordò.





comentari personal: He triat aquesta notícia perquè m´interessa molt els temes de salut on els científics volen investigar per poder aturar malalties en pacients malalts. Amb sembla que molts científics haurien de trobar noves tàctiques i maneres per poder curar aquestes malalties, encara que aquestes proves no siguin sempre correctes.

1 comentario:

  1. El tema és molt interessant.
    Corregeix les faltes.
    Sobretot al teu comentari personal: "haurien de", trobar...

    ResponderEliminar